Bijna weer naar Nederland

Ik heb het druk gehad. Alvast een lekkere Nederlandse opmerking. Om er weer in te komen. Zaterdag vlieg ik naar Nederland, helaas. Ik heb het hier namelijk heel erg naar m’n zin. En omdat ik het hier zo erg naar m’n zin heb is het schrijven van een blog er wat bij in geschoten.

Twee weken geleden heb ik een trip gemaakt naar Brownsberg met veel Nederlandse stagiaires. Gewandeld door de jungle. En dat gevoel wat je erbij krijgt als je daar wandelt is heeeel gaaf. Vooral omdat de uitzichten prachtig waren en we veel beesten hoorden in de jungle. Helaas geen beesten gezien. Behalve alle steekvliegen die de hele dag achter ons aan vlogen.  We hebben die dag twee watervallen bezocht. Mochten daar heerlijk zwemmen en even genieten. De heen en terugweg waren al een avontuur opzich omdat we een heel stuk over onverharde wegen moesten rijden. 

Die zondag ben ik met twee meiden naar de kerk geweest. En eind van de middag hebben we een dolfijnen tocht gemaakt, ergens gegeten waar we de zonsondergang konden zien en vervolgens gingen we varen door het moeras in het donker. Kaaimannen vangen! Dit vond ik behoorlijk griezelig.  Gelukkig waren de kaaimannen niet mega groot, maar echt knuffelbaar vond ik ze ook niet. Ik was heel erg blij toen we weer in de normale boot zaten om terug te varen haha. 

Die week vier dagen bij Betheljada gewerkt. Er was dinsdag een cliënt jarig. Door collega’s en cliënten werd er gezongen en gedanst. Ook was er taart. Hoe leuk dat ze zoiets doen! Sowieso word er wel vrij veel gedaan met de cliënten. Alhoewel het wel heel wisselend is per groep. Op woensdag gaan ze altijd zwemmen met een groep. En ik mocht ook mee. Toen we bij het zwembad aankwamen was er net chloor in het bad gedaan en dan moet je twee uur wachten totdat je mag zwemmen. Twee andere stagiaires die gaven aan dat ze bij hun huis wel een zwembad hadden en we daar wel konden zwemmen. Nou geen probleem gaan we daar toch heen! Heerlijk is dat, niet zo moeilijk doen. En de cliënten hebben echt heel erg genoten van het zwemmen! 

Vorige week ben ik verhuisd naar drie andere Nederlandse meiden. Zij hadden nog een kamer vrij en op de plek waar ik verbleef zaten geen Nederlanders en moest ik een halfuur fietsen naar Betheljada. En zoals jullie wel lazen had ik af en toe wat last van mijn buren.. Nu zit ik stukken gezelliger en hoef ik maar 5 minuten te fietsen naar Betheljada.  Met twee huisgenoten hebben we afgelopen weekend een trip gemaakt naar het binnenland; Brokopondo stuwmeer. Daar zijn we wezen kanoën, in totaal 18 km. En een overnachting in de jungle!! Dit was een onvergetelijke ervaring. En als ik er nu aan terugdenk krijg ik alweer heimwee. Zoveel rust! We sliepen in een hangmat, maakten een kampvuur, moesten onze behoefte in de bosjes doen en poetsten onze tanden terwijl we in het meer stonden. Hoe gaaf is dat? Wat iets minder gaaf was is dat ik Snachts m’n hele hangmat en klamboe vol had zitten met rode mieren. Heb flink wat gegild, alleen daarmee gingen ze niet weg natuurlijk haha. Vervolgens heeft de gids alle mieren eruit gehaald en moest ik ik de open lucht verder slapen. Lydia, dat is mijn huisgenootje besloot ook om bij mij in de hangmat te komen liggen. Alleen toen begaf 1 touw van de hangmat het hahaha. Dus van echt slapen is het niet gekomen die nacht. Maar wat wel een voordeel was dat we wakker bleven is dat we het licht zagen worden, heel bijzonder! Ook hebben we gevist en een piranha gevangen!  

De laatste week is vreselijk snel gegaan. Vandaag heb ik mijn laatste dag gehad bij Betheljada. Dit was toch een beetje vreemd. Voelt alsof het nu echt klaar is. En ik voel al heimwee. Ik mis de lieve cliënten en eigenlijk alles al.  Ik hoop dit Surinaamse gevoel mee te kunnen nemen naar Nederland! Onwijs veel geleerd, gezien en gedaan!

Tot in Nederland! 

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *